Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 29 października do 02 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron kokardka z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Żurek na naturalnym zakwasie z kiełbaską i ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi leniwe z serem okraszane masłem – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Nuggetsy drobiowe w panierce panko z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Salsa warzywna z sosem koperkowym
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
STOŁÓWKA NIECZYNNA
PIĄTEK
- Zupa krem brokułowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: białko mleka, truskawki) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)