Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 22 do 26 października 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa fasolowa z zacierką okraszana natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Pomidor okraszany szczypiorkiem
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i jarzynami
*(alergeny: seler, gluten) - Rumsztyk z cebulką i ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz biały z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron z jabłkami
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pieczona pałeczka z kurczaka z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Mix sałat z rukolą i warzywami
*(alergeny: …) - Kompot z rabarbaru i truskawek
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa porowa z makaronem muszelką małą
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kuleczki rybne z papryką i natką pietruszki
*(alergeny: gluten, białko mleka, ryba) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)