Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 października 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z rabarbaru i truskawek
*(alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Filet z kurczaka duszony w ziołach
*(alergeny: białko mleka) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Marchew gotowana na parze
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kasza manna z musem owocowym
*(alergeny: białko mleka, gluten, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z buraków
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Krem marchwiowo- cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Naleśniki z serem i konfiturą śliwkową – wyrób własny
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)