Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 08 do 12 października 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron z serem twarogowym
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: …) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa krem dyniowo – marchewkowa z grzankami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, soja) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pieczeń rzymska z kaszą wiejską
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, ryba) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)