Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 01 do 05 października 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z cukinii z warzywami
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Mielony drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta na ciepło
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot ze śliwki, agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Duszona pieczeń w sosie własnym z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Buraczki czerwone z chrzanem
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)