Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 października do 02 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka
lub
- DANIE EXTRA: Kieszeń ze schabu, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Żurek na naturalnym zakwasie z kiełbaską i ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi leniwe z serem okraszane masłem – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Faworki z piersi kurczaka, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Kotlet devolay z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Salsa warzywna z sosem koperkowym
*(alergeny: …)
CZWARTEK
STOŁÓWKA NIECZYNNA
PIĄTEK
- Zupa krem brokułowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: białko mleka, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)