Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 24 do 28 września 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z cukinii z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Mini pulpeciki wieprzowo drobiowe z kaszą gryczaną białą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z pomidorów ze szczypiorkiem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z makaronem z warzywami
*(alergeny: seler) - Kotlet drobiowy w panierce panko z dodatkiem płatków kukurydzianych
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Ziemniaki z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka) - Naleśniki z serem podawane z musem owocowym
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten) - Karczek duszony z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Bukiet warzyw
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z makaronem muszelką małą
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Duszony sznycel rybny z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, ryba) - Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z rabarbaru i truskawek
*(alergeny: …)