Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 września 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi z truskawką okraszane masłem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler) - Bitki duszone z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z buraków i czerwonej papryki
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron kokardka z mięsem i warzywami
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Eskalopki drobiowe z serem żółtym
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ziemniaki z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z kapusty włoskiej
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Krem z ciecierzycy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Placuszki z dyni
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)