Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 10 do 14 września 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z brukselką i zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z czerwonej kapusty
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler) - Makaron z jabłkiem i cynamonem
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Udko po staropolsku z cebulką i ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa z omielanego groszku z kiełbasą i makaronem łazanką
* (Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi leniwe okraszane masłem – wyrób własny
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, ryba , jaja) - Surówka z marchewki, cukinii i pora
*(alergeny: …) - Kompot z rabarbaru i truskawek
*(alergeny: …)