Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 03 do 07 września 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognese ze świeżą bazylią i pomidorami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem na warzywach
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: …) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Żurek na naturalnym zakwasie z ziemniakami i kiełbaską
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi ruskie okraszane masełkiem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Sznycel mielony z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta na ciepło z koperkiem
*(alergeny: …) - Kompot z rabarbaru i truskawek
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Krem z dyni z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryż z musem owocowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)