Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 sierpnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Pomidor okraszany cebulką i szczypiorkiem
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotleciki z indyka, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Rosół tradycyjny z makaronem na jarzynach
*(alergeny: seler, białko mleka) - Filet drobiowy po nelsońsku z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka) - Naleśniki z serem podawane z musem owocowym
*(alergeny: seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Pierś kurczaka zawijana w liść kapusty, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten) - Kluski śląskie, schab faszerowany porem i marchewką
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Brokuł z kalafiorem
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: gluten, białko mleka)