Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 23 do 27 lipca 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi (ruskie lub z mięsem)
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Faworki z piersi indyka w sosie śmietanowo-ziołowym, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Biodrówka wieprzowa w sosie z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka wiosenna
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler) - Bryzol okraszany boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Ziemniaki z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka)
CZWARTEK
- Żurek na naturalnym zakwasie z ziemniakami i kiełbaską
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: truskawki, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kordo blue, ziemniaki surówka + zupa surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: …)
lub
- DANIE EXTRA: Naleśniki z serem, owocami i bitą śmietaną + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)