Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 21 do 25 maja 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten) - Bitki schabowe w sosie własnym
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Ziemniaki młode z koperkiem
*(Alergeny: białko mleka) - Ćwiartka pomidora
*(Alergeny: …) - Kompot z truskawki i agrestu
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zabielana okraszana natką pietruszki
*(Alergeny: seler, białko mleka) - Makaron kokardka z mięsem i warzywami
*(Alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Surówka wiosenna
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(Alergeny: seler, białko mleka) - Kotlet drobiowy w panierce panko z młodymi ziemniakami
*(Alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kapusta młoda na ciepło
*(Alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Botwinka z fasolą
*(Alergeny: seler) - Naleśniki z serem podawane z musem owocowym
*(Alergeny: truskawki, białko mleka, jaja, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)