Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 14 do 18 maja 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pulpety wieprzowo – drobiowe z kaszą wiejską
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z selera i jabłka
*(Alergeny: seler) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(Alergeny: seler) - Filet z kurczaka w cieście włoskim
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Ziemniaki młode z koperkiem
*(Alergeny: białko mleka) - Kapusta młoda na ciepło
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(Alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Pierogi leniwe okraszane masłem- wyrób własny
*(Alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa z soczewicą, pomidorami i grzankami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z ziemniakami
*(Alergeny: białko mleka, gluten) - Fasolka szparagowa okraszana masłem
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa porowa z mini kluseczkami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Miruna panierowana z ziemniakami młodymi
*(Alergeny: ryba, białko mleka, jaja) - Marchew z jabłkiem
*(Alergeny: ryba, białko mleka, jaja) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)