Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 07 do 11 maja 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z selera naciowego z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti Bolognese ze świeżą bazylią i pomidorami
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(Alergeny: seler, gluten) - Pieczona pałka z kurczaka
*(Alergeny: …) - Ziemniaki młode z koperkiem
*(Alergeny: białko mleka) - Marchew z jabłkiem
*( Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem
*(Alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Ryż z truskawkami
*(Alergeny: białko mleka, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z mini kluseczkami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kotlet schabowy z ziemniakami młodymi
*(Alergeny: białko mleka, gluten, seler, jaja) - Sałata z rzodkiewką i jogurtem naturalnym
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba duszona z ziemniakami młodymi
*(Alergeny: ryba, białko mleka) - Warzywa z wody
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)