Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 23 do 27 kwietnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z selera i jabłka
*(Alergeny: seler) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: seler)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem z jarzynami
*(Alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet drobiowy z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z buraków
*(Alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: seler)
ŚRODA
- Zupa z omielanego groszku z grzankami
*(Alergeny: seler, białko mleka, gluten, soja) - Pierogi z owocami okraszane masłem
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: seler)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Karczek duszony z ziemniakami puree
*(Alergeny: białko mleka) - Surówka z kapusty włoskiej
*(Alergeny: …) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: seler)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron z jabłkami
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: seler)