Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 16 do 20 kwietnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Bukiet warzyw
*(Alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Zupa z selera naciowego z zacierką
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Kotlet mielony z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Mizeria
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(Alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Łazanki z kapustą
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(Alergeny: seler) - Bitki schabowe duszone
*(Alergeny: …) - Kluski śląskie
*(Alergeny: białko mleka, gluten) - Fasolka szparagowa okraszana masłem
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa porowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Miruna panierowana z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja, ryba) - Marchew z jabłkiem
*(Alergeny: pirosiarczan sodu, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)