Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 09 do 13 kwietnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(Alergeny: seler, gluten) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Marchew z jabłkiem
*(Alergeny: …) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(Alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi ruskie
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z mini kluseczkami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pieczeń rzymska z warzywami
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem podawane z musem owocowym
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja, truskawki)
Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)