Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 02 do 06 kwietnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(Alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka) - Mini pulpeciki w sosie pomidorowym z marchewką/groszkiem i kaszą wiejską
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Rosół z makaronem na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mizeria
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: truskawka)
PIĄTEK
- Zupa krem z ciecierzycy z grzankami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Mielony rybny z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, ryba) - Surówka z białej kapusty, pietruszki i marchewki
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)