Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 30 kwietnia do 04 maja 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay, frytki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- NIECZYNNE
ŚRODA
- Tradycyjny rosół z makaronem
*(Alergeny: seler, białko mleka) - Mielony drobiowy
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Ziemniaki młode
*(Alergeny: białko mleka,) - Mizeria
*(Alergeny: białko mleka)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)