Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 09 do 13 kwietnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Drobiowe roladki z warzywami, frytki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(Alergeny: seler, gluten) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Marchew z jabłkiem
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(Alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi ruskie
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Pierś z indyka panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z mini kluseczkami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pieczeń rzymska z warzywami
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(Alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem podawane z musem owocowym
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)