Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 02 do 06 kwietnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(Alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka) - Mini pulpeciki w sosie pomidorowym z marchewką/groszkiem i kaszą wiejską
*(Alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka, frytki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka)
ŚRODA
- Rosół z makaronem na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mizeria
*(Alergeny: białko mleka)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi leniwe z serem- wyrób własny
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka na kapuście, ziemniaki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa krem z ciecierzycy z grzankami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Dorsz zapiekany w maśle czosnkowym z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, ryba) - Surówka z białej kapusty, pietruszki i marchewki
*(Alergeny: …)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)