Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 26 do 30 marca 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(Alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem na jarzynach
*(Alergeny: seler, gluten, jaja) - Bitki schabowe w sosie własnym z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z kapusty włoskiej
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot z jabłka i czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana
*(Alergeny: seler) - Makaron kokardka z mięsem i warzywami
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: truskawka)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(Alergeny: seler, białko mleka) - Karczek duszony z ziemniakami puree
*(Alergeny: białko mleka) - Warzywa na ciepło
*(Alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kasza manna z musem owocowym
*(Alergeny: gluten, białko mleka, truskawka) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)