Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 19 do 23 marca 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pulpety wieprzowe z kaszą wiejską
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z selera
*(Alergeny: seler) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z makaronem na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet drobiowy po parysku z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mizeria
*(Alergeny: .białko mleka) - Kompot z jabłka i czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Makaron z jabłkami
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa porowa z mini kluseczkami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pieczona pałka z kurczaka z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Marchew kostka na ciepło
*(Alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja, ryba) - Surówka z buraków i kiszonej kapusty
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)