Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 12 do 16 marca 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(Alergeny: seler) - Bukiet warzyw
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z jarzynami
*(Alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mix sałat z warzywami
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Łazanki z kapustą okraszane boczkiem
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa z selera naciowego z zacierką
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Mielony drobiowy z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Buraczki na ciepło
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Krem ze świeżych pomidorów z grzankami
*(Alergeny: seler, białko mleka, soja) - Naleśniki z serem podawane z musem owocowym
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)