Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 05 do 09 marca 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Kapuśniak z ziemniakami
*(Alergeny: seler) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(Alergeny: seler, białko mleka) - Filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z marchwi i jabłka
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z makaronem muszelką małą
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten) - Karczek duszony w sosie własnym
*(Alergeny: …) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(Alergeny: białko mleka) - Fasolka szparagowa okraszana masłem
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Krupnik zabielany z jarzynami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Mielony rybny z ziemniakami puree
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, ryba, jaja) - Surówka z kiszonej kapusty
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)