Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 26 do 30 marca 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem
*(Alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay z frytkami, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem na jarzynach
*(Alergeny: seler, gluten, jaja) - Bitki schabowe w sosie własnym
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z kapusty włoskiej
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana
*(Alergeny: seler) - Lasagne ze świeżą bazylią
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mix sałat z rukolą, roszponką i pomidorami
*(Alergeny: ….)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka ze schabu z warzywami, ziemniaki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Karczek po królewsku z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Warzywa na ciepło
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Ryż z truskawkami
*(Alergeny: truskawki, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)