Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół od 26 lutego do 02 marca 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pieczarkowa z mini kluseczkami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z lanym ciastem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Kotlet drobiowy z ziemniakami puree
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z kapusty włoskiej
*(Alergeny: …) - Kompot z agrestu i truskawki
*(Alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(Alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(Alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa porowa z makaronem
*(Alergeny: seler gluten, białko mleka) - Bitki schabowe w sosie własnym
*(Alergeny: gluten, białko mleka) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(Alergeny: białko mleka) - Brokuł z kalafiorem
*(Alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)
PIĄTEK
- Krem cebulowo-marchwiowy z grzankami
*(Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Ryż z truskawkami
*(Alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(Alergeny: …)