Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 12 do 16 lutego 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne (*alergeny: białko mleka), chleb słonecznikowy i pszenny z masłem(*alergeny: gluten), wędliną wieprzową naturalną (*alergeny: gluten) ogórkiem świeżym, sałatą masłową, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: zupa z selera z makaronem (*alergeny: gluten, białko mleka, seler), kurczak w sosie śmietanowym (*alergeny: gluten), talarki ziemniaczane okraszane masłem i koperkiem, mix sałat z pomidorami, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: mini pączki z nadzieniem różanym (*alergeny: białko mleka, gluten, jaja), herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki kukurydziane i żytnie na mleku (*alergeny: białko mleka, gluten), chleb razowy i pszenny z masłem (*alergeny: gluten) dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: zupa ryżowa na rosole z warzywami (*alergeny: gluten, seler), pieczone pałeczki z kurczaka z ziemniakami (*alergeny: gluten, jaja), marchew z jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki
- Podwieczorek: banan (*alergeny: białko mleka), wafle lekkie (*alergeny: gluten), herbata z cytryną(*alergeny: cytrusy)
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa na mleku (*alergeny: białko mleka), chleb domowy i bułkowy z masłem (*alergeny: gluten), serem żółtym (*alergeny: białko mleka), papryką, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: zupa z zielonego groszku z grzankami (*alergeny: seler, gluten), makaron z serem twarogowym (*alergeny: gluten, białko mleka)
- Podwieczorek: mini drożdżówka z owocami (*alergeny: gluten, białko mleka, jaja), soczek Tymbark z rurką 100%
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki owsiane na mleku (*alergeny: białko mleka, gluten), chleb mieszany i pszenny z masłem (*alergeny: gluten), pasztetem drobiowym (*alergeny: gluten), ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: krupnik zabielany na warzywach (*alergeny: seler, gluten), schab faszerowany warzywami (*alergeny: gluten), kluski śląskie, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z agrestu i truskawki
- Podwieczorek: jogurt Polskie Smaki (*alergeny: białko mleka), ciastka owsiane (*alergeny: gluten), herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – mleko (*alergeny: białko mleka), chleb razowy i pszenny (*alergeny: gluten) z masłem, pasta jajeczna (*alergeny: białko mleka, jaja), szczypiorkiem, rzodkiewką (*alergeny: …), herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: żurek na naturalny zakwasie z grzankami (*alergeny: seler, gluten), kotleciki ziemniaczane w sosie śmietanowym (*alergeny: jaja, białko mleka, gluten), kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: mandarynka (*alergeny: cytrusy), pałeczki kukurydziane, woda niegazowana