Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 05 do 09 lutego 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa na mleku (*alergeny: białko mleka), chleb razowy i pszenny z masłem (*alergeny: gluten), kiełbasą krakowską drobiową (*alergeny: gluten), ogórkiem kiszonym, sałatą lodową, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: zupa ogórkowa z ryżem (*alergeny: gluten, białko mleka, seler) spaghetti bolognesse ze świeża bazylią (*alergeny: gluten), kompot z agrestu i truskawki
- Podwieczorek: chałka pleciona (*alergeny: białko mleka, gluten, jaja), herbata malinowa
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki kukurydziane z granolą owocową na mleku (*alergeny: białko mleka, gluten), chleb słonecznikowy i pszenny z masłem (*alergeny: gluten), miodem naturalnym (*alergeny: miód), herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: tradycyjny rosół z makaronem na warzywach (*alergeny: gluten, seler), kotlet schabowy z ziemniakami (*alergeny: gluten, jaja), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: mus owocowy – wyrób własny (*alergeny: cytrusy), chrupki kukurydziane, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne (*alergeny: białko mleka), chleb wieloziarnisty i bułkowy z masłem (*alergeny: gluten), jajecznica na maśle (*alergeny: jaja), pomidorem, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: zupa ziemniaczana (*alergeny: seler, gluten), pierogi leniwe – wyrób własny (*alergeny: gluten, jaja, białko mleka)
- Podwieczorek: banan, ciastka maślane (*alergeny: gluten, białko mleka, może zawierać śladowe ilości: sezam i orzechy), woda niegazowana
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – kasza manna na mleku (*alergeny: białko mleka, gluten), chleb domowy i pszenny z masłem (*alergeny: gluten), serkiem bieluchem (*alergeny: białko mleka), ogórkiem zwykłym, herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: krupnik zabielany na warzywach (*alergeny: seler, gluten), filet po nelsońsku z ziemniakami (*alergeny: gluten), surówka z czerwonej i białej kapusty, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: mandarynka (*alergeny: cytrusy), wafle ryżowe z amarantusem, herbata malinowa
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – bawarka na mleku (*alergeny: białko mleka), chleb razowy i pszenny (*alergeny: gluten) z masłem, serem żółtym (*alergeny: białko mleka), pastą z makreli (*alergeny: gluten), herbata z cytryną (*alergeny: cytrusy)
- Obiad: barszcz czerwony z uszkami (*alergeny: seler, gluten), racuchy z jabłkami (*alergeny: jaja, białko mleka, gluten), kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: ciasto drożdżowe z kruszonką (*alergeny: seler, gluten), sok Kubuś przecierowy pet 100%