Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 05 do 09 lutego 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- zupa ogórkowa z ryżem
*alergeny: seler, gluten, białko mleka, mąka pszenna - spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*alergeny: gluten, mąka pszenna - danie extra: rolada z indyka, ziemniaki, surówka + zupa
*alergeny: gluten, jaja
WTOREK
- tradycyjny rosół z makaronem
*alergeny: seler, gluten, jaja - kotlet schabowy z ziemniakami
*alergeny: gluten, mąka pszenna, białko mleka, jaja - buraczki z chrzanem
*alergeny: pirosiarczan sodu
ŚRODA
- zupa ziemniaczana
*alergeny: seler, gluten - pierogi leniwe – wyrób własny
*alergeny: mąka pszenna, gluten, jaja - danie extra: pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, frytki, surówka + zupa
*alergeny: gluten
CZWARTEK
- krupnik zabielany na warzywach
*alergeny: seler, gluten, białko mleka, mąka pszenna - filet po nelsońsku z ziemniakami
*alergeny: mąka pszenna, gluten, jaja - surówka z czerwonej i białej kapusty
*alergeny: –
PIĄTEK
- barszcz czerwony z uszkami
*alergeny: seler, gluten, mąka pszenna, jaja - racuchy z jabłkami
*alergeny: mąka pszenna, gluten, jaja - danie extra: miruna panierowana z ziemniakami, surówka + zupa
*alergeny: mąka pszenna, gluten, ryba, jaja