Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 22 do 26 stycznia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ogórkowa z zacierką
- gulasz z indyka z kaszą wiejską
- surówka z czerwonej kapusty
- kompot wieloowocowy
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół z makaronem na warzywach
- jeżyki drobiowe z serem i papryką
- ziemniaki puree z koperkiem
- marchew z jabłkiem
- kompot z agrestu i truskawki
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja
- zupa porowa z grzankami
- kluski śląskie z sosem śmietanowym
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa pomidorowa z ryżem
- karczek duszony z ziemniakami puree
- fasolka szparagowa okraszana masłem
- kompot z czarnej porzeczki
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
- łazanki z kapustą
- kompot wieloowocowy