Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 15 do 19 stycznia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja
- krem cebulowo – marchwiowy z grzankami
- pierogi ruskie okraszane masłem
- kompot wieloowocowy
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grysikowa na rosole z warzywami
- bitki schabowe w sosie własnym z ziemniakami
- buraczki czerwone
- kompot z czarnej porzeczki
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ziemniaczana zasmażana
- makaron kokardka z mięsem i warzywami
- kompot z agrestu i truskawki
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- krupnik zabielany na warzywach
- pieczona pałka z kurczaka z ziemniakami puree
- surówka z kapusty włoskiej
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa koperkowa z makaronem
- miruna panierowana z ziemniakami
- marchew z jabłkiem
- kompot z czarnej porzeczki