Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 stycznia do 02 lutego 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- krupnik zabielany na warzywach
- kartacze okraszane boczkiem
- danie extra: łódeczki drobiowe z warzywami, opiekane ziemniaki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- rosół z tartym ciastem na warzywach
- roladka schabowa z ziemniakami puree
- surówka z buraków
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
- bigos z pieczywem
- danie extra: kogut na szpadce z frytkami, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa z ciecierzycy z makaronem
- mielony drobiowy z ziemniakami puree
- marchew kostka na ciepło
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa pieczarkowa z zacierką
- miruna panierowana z ziemniakami puree
- surówka z kiszonej kapusty