Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 22 do 26 stycznia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ogórkowa z zacierką
- gulasz z indyka z kaszą wiejską
- surówka z czerwonej kapusty
- danie extra: rolada z indyka, frytki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół z makaronem na warzywach
- jeżyki drobiowe z serem i papryką
- ziemniaki puree z koperkiem
- marchew z jabłkiem
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja
- zupa porowa z grzankami
- kluski śląskie z sosem pieczarkowym
- danie extra: schab duszony w sosie, kluski śląskie, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa pomidorowa z ryżem
- karczek po królewsku z ziemniakami puree
- fasolka szparagowa okraszana masłem
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
- łazanki z kapustą
- danie extra: miruna panierowana, ziemniaki, surówka + zupa