Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 stycznia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- krem cebulowo – marchwiowy z grzankami
- pierogi ruskie okraszane boczkiem
- danie extra: zapiekanka z kurczakiem, ziemniaki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grysikowa na rosole z warzywami
- kotlet schabowy z ziemniakami
- buraczki czerwone z chrzanem
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ziemniaczana zasmażana
- lasagne ze świeżą bazylią
- mix sałat z rukolą, roszponką, pomidorami i sosem vinegrette
- danie extra: roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i serkiem, ziemniaki, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- krupnik zabielany na warzywach
- pieczone udko z ziemniakami puree
- surówka z kapusty włoskiej
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa koperkowa z makaronem
- miruna panierowana z ziemniakami
- marchew z porem
- danie extra: ryba po grecku z frytkami, surówka + zupa