Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 listopada do 01 grudnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa z selera naciowego z zacierką
- spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
- danie extra: rumsztyk z cebulką, ziemniaki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ryżowa na rosole z jarzynami
- jeżyki drobiowe z serem i papryką
- ziemniaki puree z koperkiem
- marchew z jabłkiem
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- żurek na naturalnym zakwasie z ziemniakami i kiełbasą
- pierogi ruskie okraszane boczkiem i masłem
- danie extra: żeberka na kapuście, ziemniaki, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- krupnik zabielany na warzywach
- roladka z karczku
- ziemniaki puree z koperkiem
- surówka z buraków
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa porowa z makaronem pełnoziarnistym
- miruna panierowana z ziemniakami puree
- kapusta kiszona
- danie extra: cytrynowa ryba z czosnkiem i koperkiem, ziemniaki puree z koperkiem, surówka + zupa