Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 listopada 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ogórkowa z mini kluseczkami
- risotto z kurczakiem i kukurydzą
- bukiet warzyw
- danie extra: karczek po królewsku, ziemniaki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grysikowa na rosole
- kotlet schabowy z ziemniakami
- kapusta zasmażana na ciepło
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
- pierogi leniwe z serem okraszane masłem – wyrób własny
- danie extra: kogut na szpadce z frytkami, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa wielowarzywna z makaronem pełnoziarnistym
- rumsztyk z cebulką
- ziemniaki puree z koperkiem
- mizeria
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- barszcz czerwony z uszkami
- łazanki z kapustą
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami, surówka + zupa