Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 13 do 17 listopada 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- krupnik zabielany na warzywach
- kartacze z sosem pieczarkowym
- danie extra: udko po staropolsku z opiekanymi ziemniakami, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- tradycyjny rosół z makaronem
- roladka schabowa z ziemniakami puree
- sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z zacierką
- gulasz z indyka z kaszą wiejską
- surówka z czerwonej kapusty
- danie extra: jeżyki drobiowe z frytkami, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- krem z cukinii z warzywami i grzankami
- kotlet drobiowy po parysku
- ziemniaki puree z koperkiem
- marchew z jabłkiem
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa ziemniaczana zasmażana
- makaron z twarogiem naturalnym
- danie extra: miruna panierowana, ziemniaki, surówka + zupa