Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 06 do 10 listopada 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ogórkowa z ryżem
- makaron z mięsem i warzywami
- danie extra: zapiekanka z kurczakiem marchewką, pieczarką i serem żółtym, ziemniaki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół z tartym ciastem
- devolay z ziemniakami puree
- kapusta pekińska na bazie jogurtu naturalnego
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa grochowa wojskowa z kiełbasą i makaronem pełnoziarnistym
- ryż z truskawkami
- danie extra: roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, ziemniaki w mundurkach, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa z ciecierzycy
- schab duszony faszerowany porem i marchewką
- kluski cięte
- fasolka szparagowa okraszana masłem
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa dyniowa z makaronem
- ryba po grecku z ziemniakami puree
- surówka z kiszonej kapusty
- danie extra: miruna panierowana , ziemniaki, surówka + zupa