Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 16 do 20 października 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- krupnik zabielany na warzywach
- spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
- kompot z czarnej porzeczki
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ryżowa na rosole
- roladka wieprzowa duszona
- ziemniaki puree
- kapusta pekińska na bazie jogurtu naturalnego
- kompot wieloowocowy
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- kapuśniak z ziemniakami
- pierogi leniwe z serem okraszane masłem – wyrób własny
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja
- zupa z soczewicy z grzankami
- pieczeń rzymska w sosie myśliwskim z warzywami
- ziemniaki puree z koperkiem
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa pomidorowa z makaronem
- miruna panierowana z ziemniakami
- marchew z porem
- kompot z czarnej porzeczki