Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 09 do 13 października 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ogórkowa z mini kluseczkami
- risotto z kurczakiem i kukurydzą
- surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
- danie extra: łódeczki drobiowe z warzywami, ziemniaki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, jaja
- rosół z makaronem
- bryzol okraszany boczkiem i cebulką
- ziemniaki puree z koperkiem
- buraczki tarte
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ziemniaczana zasmażana
- gołąbki w sosie pomidorowym
- danie extra: kogut na szpadce z frytkami, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa serowa z makaronem
- kotlet drobiowy po parysku
- ziemniaki puree z koperkiem
- surówka z selera i marchewki
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa porowa z zacierką
- naleśniki z serem podawane z musem owocowym
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami, surówka + zupa