Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 18 do 22 września 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ogórkowa z makaronem
- kasza wiejska, gulasz z indyka w sosie
- pomidorowo-paprykowym
- surówka z czerwonej i białej kapusty
- kompot z czarnej porzeczki
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ryżowa na rosole
- kotlet drobiowy duszony w ziołach
- ziemniaki puree z koperkiem
- surówka z cukinii i marchewki na bazie jogurtu naturalnego
- kompot z czarnej porzeczki
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, soczewica, soja
- zupa z soczewicy z grzankami
- mielony drobiowy z ziemniakami puree
- surówka z buraków i jabłka
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
- pierogi ruskie lub pierogi z truskawką
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa jarzynowa z zacierką
- miruna panierowana z ziemniakami
- marchew z jabłkiem
- kompot wieloowocowy