Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 04 do 08 września 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa , chleb słonecznikowy i pszenny z masłem, filetem pieczonym z indyka, papryką żółtą, sałatą masłową, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa ogórkowa z mini kluseczkami, makaron kokardka z mięsem i warzywami, kompot wieloowocowy
*alergeny: seler, gluten, białko mleka - Podwieczorek: 1/4 kołacz z serem, herbata z dzikiej róży
*alergeny: gluten, białko mleka, jaja
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny i domowy z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: rosół tradycyjny z makaronem, kotlet drobiowy z ziemniakami, surówka z marchwi i jabłka, kompot z czarnej porzeczki
*alergeny: seler, gluten, białko mleka - Podwieczorek: banan, wafle ryżowe z amarantusem, herbata z cytryną
*alergeny: cytrusy, białko mleka
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb bułkowy i ziemniaczany z masłem, parówki z szynki z keczupem, pomidorem limo, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy - Obiad: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, pierogi ruskie lub z borówkami, kompot z czarnej porzeczki
*alergeny: seler, gluten, białko mleka - Podwieczorek: nektarynka, ciastka owsiane, woda mineralna
*alergeny: cytrusy
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – makaron literki na mleku, chleb razowy i bułkowy z masłem, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy - Obiad: zupa dyniowa z grzankami, bitki schabowe duszone w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa, kompot wieloowocowy
*alergeny: gluten, seler, białko mleka - Podwieczorek: mus ze świeżych owoców – wyrób własny, chrupki kukurydziane, woda mineralna
*alergeny: cytrusy
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – mleko, chleb pszenny i mieszany z masłem, twarożkiem naturalnym ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy - Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, miruna sau’te z warzywami, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: ciasto drożdżowe z kruszonką, soczek Tymbark 100%
*alergeny: cytrusy, gluten, jaja