Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 września 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ogórkowa z makaronem
- kasza wiejska, gulasz z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym
- surówka z czerwonej i białej kapusty
- danie extra: udziec duszony z indyka w sosie własnym, ziemniaki puree, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ryżowa na rosole
- kotlet drobiowy duszony w ziołach
- ziemniaki puree z koperkiem
- cukinia z warzywami na bazie jogurtu naturalnego
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, soczewica, soja
- zupa z soczewicy z grzankami
- rumsztyk z cebulką, ziemniaki puree
- surówka z buraków i jabłka
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
- pierogi ruskie okraszane boczkiem
- danie extra: kotlet schabowy z ziemniakami, surówka + zupa
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa jarzynowa z zacierką
- miruna panierowana z ziemniakami
- marchew z porem