Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 sierpnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa koperkowa z ryżem
- makaron penne z kurczakiem i szpinakiem
- danie extra: warkocz z fileta z kurczaka z boczkiem z sosem śmietanowym, ziemniaki z koperkiem, surówką + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grysikowa na rosole
- kotlet schabowy z ziemniakami
- buraczki czerwone z papryką
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- kapuśniak z ziemniakami
- pierogi leniwe z serem – wyrób własny
- danie extra: karczek po królewsku, ziemniaki z koperkiem, surówką + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa wielowarzywna z kalarepą i makaronem
- rumsztyk z cebulką
- ziemniaki z koperkiem
- mizeria
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa krem cebulowo-marchwiowy z grzankami
- placuszki z dyni
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami, surówka+ zupa