Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 03 do 07 lipca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – bawarka, chleb wieloziarnisty i pszenny z masłem, polędwicą sopocką drobiową, ogórkiem świeżym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: krupnik zabielany z ziemniakami, spaghetti bolognesse ze świeża bazylią i pomidorami, kompot wieloowocowy
*alergeny: seler, gluten, białko mleka - Podwieczorek: mini drożdżówka z owocami, kakao naturalne, woda mineralna
*alergeny: gluten, jaja, białko mleka
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – zupa ryżowa na mleku, chleb razowy i pszenny serem żółtym, pomidorem, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: tradycyjny rosół z makaronem, nuggetsy z kurczaka w panierce panko, ziemniaki młode z koperkiem, kapusta biała z koperkiem, kompot wieloowocowy
*alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka
- Podwieczorek: ćwiartka arbuza, pałeczki kukurydziane, herbata owocowa
*alergeny: cytrusy
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb mieszany i pszenny z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną, rzodkiewką, sałatą masłową, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, jabłka w cieście, kompot z czarnej porzeczki
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: ciasto z rabarbarem – wypiek własny, soczek Tymbark z rurką 100%
*alergeny: gluten, cytrusy, jaja
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny z masłem, miodem naturalnym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy, miód
- Obiad: krem warzywny z dodatkiem cukinii z zacierką, sznycel mielony duszony z ziemniakami młodymi, mizeria, kompot wieloowocowy
*alergeny: gluten, seler
- Podwieczorek: mus brzoskwiniowy ze świeżych owoców, chrupki bananowe, herbata z cytryną
*alergeny: –
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb razowy i pszenny z masłem, twarożek naturalny z szczypiorkiem, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa koperkowa z makaronem, miruna panierowana z ziemniakami młodymi, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler, jaja, ryba
- Podwieczorek: nektarynka, ciasteczka z jabłkiem – wypiek własny, woda mineralna
*alergeny: gluten, jaja