Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 31 lipca do 04 sierpnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa pomidorowa z zacierką
- zrazy po zbójnicku z ziemniakami młodymi
- mizeria
- danie extra: łódeczki drobiowe panierowane z dodatkiem świeżej brokuły i papryki z frytkami, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ryżowa na rosole
- kotlet drobiowy w cieście włoskim
- pieczone ziemniaki
- surówka z cukinią, bakłażanem i pomidorem
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grochowa wojskowa z makaronem świderkiem
- pierogi leniwe z serem – wyrób własny
- danie extra: kotlet schabowy z ziemniakami, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa wielowarzywna z kalarepą
- duszona roladka ze schabu z dodatkiem cebulki szalotki
- ziemniaki młode z koperkiem
- gotowany kalafior okraszany bułką tartą
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa z bryndzy z grzankami
- miruna panierowana z ziemniakami
- surówka z kiszonej kapusty
- danie extra: cytrynowa ryba z młodymi ziemniakami, surówka + zupa