Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 17 do 21 lipca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa koperkowa z ryżem
- ziemniaki młode z koperkiem
- leczo z cukinii i papryki z dodatkiem kiełbasy
- danie extra: devolay z frytkami, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grysikowa na rosole
- kotlet po parysku z ziemniakami
- sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
- naleśniki z serem podawane z bitą śmietaną z owocami
- danie extra: kogut na szpadce z ziemniakami, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z zacierką
- musztardowa roladka schabowa
- ziemniaki młode z koperkiem
- kalafior w bułce tartej
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- krupnik po staropolsku
- miruna zapiekana z porem z ziemniakami
- marchew z chrzanem
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami młodymi, surówka + zupa