Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 15 do 19 maja 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z zacierką
- pulpety wieprzowo-drobiowe z kaszą wiejską
- surówka z czerwonej kapusty
- kompot wieloowocowy
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grysikowa na rosole
- kotlet drobiowy z ziemniakami puree
- sałata lodowa z pomidorem i sosem vinegrette
- kompot wieloowocowy
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem i pieczywem
- jabłka w cieście
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa koperkowa z mini kluseczkami
- karczek duszony z ziemniakami puree
- mizeria
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa krem porów z makaronem
- miruna saute z ziemniakami puree
- fasolka szparagowa
- kompot wieloowocowy